VCR inspiratieloos ten onder tegen ASC.

                                    

Zaterdag was het uitduel tegen ASC uit Augustinusga. In prachtig herfstweer moest de confrontatie aangegaan worden tegen oud VCR trainer Zwart, en zijn manschappen. Dus moest er wel iets extra`s gegeven worden. Wie wil nu verliezen van onze oude trainer. Dat zou je denken. VCR kende deze ploeg nog van vorig seizoen. Men wist dat er twee voetbalgoochelaars tussen zaten. Dus die zouden nu wel aangepakt worden. Uit ervaring wist men wat deze jongens konden. Als goed gexefnformeerde trainer zet je daar dan ook een man op.Je laat die jongens geen bal aannemen, bind desnoods je vast aan haar veters. En wat zie je tot je stomme verbazing vooral de eerste helft? Ze laten ze voetballen. Perfecte timing goede bal aanname en nog sneller dan haar schaduw dolden deze jongens haar verdedigers alsof ze er niet stonden. Het leek wel of de drank van de avond ervoor haar nog in de benen zaten. We gaan niet alle spelers daar van beschuldigen want dat is niet zo. Maar het gros vindt stappen belangrijker dan zaterdags iets te presteren. En dan ook nog met smoesjes komen van we hebben ons best gedaan. Lariekoek! En voor je de analist lastig valt denk dan eerst eens aan de wanprestatie die je geleverd hebt op het veld. Zeg eerlijk tegen je zelf ja ik was gisteravond wat te laat thuis om nu prestaties te kunnen leveren. Dan ben je een kerel. Wees blij dat er nog publiek meegaat om te kijken. Dat ze de moeite nemen. Er zijn al te veel vaste supporters thuisgebleven om zich de ergernis te besparen. Probeer ook eens aan het meegereisde publiek te denken, die toch de moeite nemen om naar je te komen kijken. Als die ziet dat je je best doet, en de wedstrijd wordt verloren, dan accepteren ze dat. Maar niet als je ongexefnspireerd op het veld loopt, als er geen beleving valt te bespeuren. Het gaat niet alleen om die laatste wedstrijd als je de supporters uitnodigt in de Bantammer voor een feestje. De thuishaven van veel spelers. Liever een betere prestatie dan een feestje, ook al is dat een prachtig gebaar naar al die trouwe supporters toe dat dient gezegd.

ASC beschikt dus over twee spelers die veel met de bal kunnen. En dat maakte het verschil deze middag. Ze konden zonder vaste verdedigers ( of die reageerden te laat) de bal meenemen en een aanval opzetten. Er werd haar geen strobreed in de weg gelegd. Het waren deze jongens waar het gevaar vandaan kwam. Zonder deze twee knapen was dit ASC zelfs voor VCR nog te pakken. Twee spelers die het verschil maakten. Welke spelers waren dat aan VCR zijde? In de eerste helft was in het bijzonder Joeke Vellema in goede doen. Als vleugelspeler benutte hij de ruimte en kon prima voorzetten geven die helaas niet benut werden. Jammer genoeg zakte hij in de tweede helft helemaal weg. John Hofte deed ook goed werk. Sjoerd Hiemstra liep zich weer de longen uit zijn oude lijf. Het was met name het middenveld wat het liet afweten. Als je de eerste helft beziet dan had ASC zeker al op een grotere voorsprong dienen te staan. Dat het nog maar 2-1 werd was weer te danken aan de slechte afronding van ASC, en aan Hans Wassenaar die zijn doel verder schoon wist te houden. Er gloorde dus nog hoop voor VCR in de tweede helft.

Het derde doelpunt van ASC was voorspelbaar. Doelman Wassenaar stond te ver voor zijn doel, maar had nog tijd zat om terug te keren. Dit verzuimde hij om te doen. Niemand zag dat, anders was er een verdediger op de doellijn gaan staan. Een blunder van heb ik jouw daar. Met een lob kwam dit doelpunt tot stand. En weer stond VCR met lege handen. De kans op die gelijkmaker was verkeken. Weer hadden ze de kans om punten te pakken laten liggen. Want net als in veel wedstrijden zal men in de slotminuten nog wel even wat laten zien. De druk werd opgevoerd maar dat was te laat. De eerste klap is een daalder waard wordt er wel eens gezegd en dat is het ook. Nu moeten alleen de spelers dat nog even doorkrijgen.

Tot slot weer mijn raad;

Kun je niet over kritiek, lees dan vooral mijn stukjes niet!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s