Eerste punt binnen tegen F.C.Grootegast.

             

Zaterdag was het erop of eronder voor VCR. Mocht men verliezen tegen FC Grootegast dan kon men al van een verloren seizoen spreken. Beide ploegen hebben de puntjes hard nodig. En het moet gezegd worden het was een explosief begin voor VCR. Binnen  18 seconden stond de ploeg op voorsprong door een kopbal van Anton Prins op aangeven van Roelof. Er waren al supporters die riepen om einde wedstrijd maar die vlieger ging natuurlijk niet op. Nadat eerst nummer 11 tegen de paal had geschoten (12e minuut)kwam de gelijkmaker een paar minuten later door het loslaten van de bal van doelman Wassenaar. 1-1.

Vier minuten later stond Grootegast al op voorsprong. Uit een vrije trap was het de nummer 9 die laag in de linkerhoek schoot. Grootegast speelde sterk in de combinatie. Vlot werd een aanval opgezet dat men vreesde het ergste aan VCR zijde. Met name het VCR publiek morde en zag de bui al hangen. Na 38 minuten spelen moest Jacob Braaksma het veld verlaten door een blessure. Zijn vervanger werd Eelke de Vries. Net voor de rust had VCR op gelijke hoogte kunnen komen maar men miste deze kans.

De tweede helft was maar amper koud of nummer 11 van Grootegast schoot maar net naast. Sjoerd Hiemstra werd ingebracht voor Joeke Vellema wat inhield dat er een verdediger werd opgeofferd voor een aanvaller. Meer druk werd er uitgeoefend en VCR begon zowaar beter te spelen. Bart Terpstra werd ingebracht voor Symen Visser. Die direct het hazenpad koos. Nummer 11 kreeg nog een kans die voorlangs ging en nummer 10 zag zijn schot gekeerd door VCR doelman Wassenaar. De sfeer werd wat grimmig. Zo ontstond er een opstootje tussen Gradus Ros en de nummer 8 van Grootegast wat voor opschudding zorgde bij het publiek. In het bijzonder het VCR publiek roerde zich. Dan eindelijk word de gelijkmaker gemaakt door spits Sjoerd Hiemstra. Met een kopbal (82e minuut)bracht hij de stand gelijk. Hierna weer een opstootje die snel werd gesust. Net voor het einde van de wedstrijd had de nummer 9 van Grootegast zijn ploeg op voorsprong kunnen brengen echter hij faalde jammerlijk. Helaas voor Jan Terpstra kon deze eerder ondere de douche. Hij kreeg zijn tweede gele kaart dus rood. Hij moest wel aan de noodrem trekken om deze kostbare punt tegen F.C.Grootegast te behouden.

Het was een enerverende middag voor zowel de spelers als het publiek.

Conclussie;

Door de vechtlust die men in de tweede helft liet zien was dit gelijke spel zeer terecht te noemen. Voor de rust ging men er al een beetje vanuit dat VCR zijn volgende nederlaag alweer te pakken had maar na de theepauze was het er eindelijk weer even. De vechtersmentaliteit om elke vierkante meter. De agressie die men nodig heeft om te winnen. Nu zaak om dit de volgende keer weer te laten zien tegen ASC.

2 gedachten over “Eerste punt binnen tegen F.C.Grootegast.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s