VCR kansloos tegen VIOD thuis.

Het was zaterdag uitstekend weer om te voetballen of om supporter te zijn in een echte klassieker VCR-VIOD. Nu sprak men vroeger over een echte derby. De verschillen zijn nu te groot om daar nog over te spreken. VIOD de ploeg die net niet promoveerde het afgelopen seizoen, en VCR die net niet degradeerde naar de zesde Klasse.

Een wereld van verschil deze twee ploegen. Zo kon VIOD nieuwe (oude) spelers welkom heten VCR moet het met de spelers doen die de club rijk is. Dat de club best wat nieuw bloed kan gebruiken is bekent. De Hiemstra boys, laten we eerlijk zijn, kunnen niet meer brengen wat ze vroeger brachten. Jaren hebben we van deze jongens kunnen genieten. Maar er is een tijd van komen en van gaan. Hoewel misschien Hoeke nog een paar jaartjes mee kan, is het voor Sjoerd over en uit. Fysiek kan hij het misschien nog maar de leeftijd begint zijn tol te eisen. En dat is geen schande. De wil om nog te spelen zegt genoeg over zijn mentaliteit. Daar kunnen veel spelers nog wat van leren.

Wat de VCR supporters zaterdag kregen te zien was eigenlijk van te voren al bekend. Weinig kans tegen dit VIOD. Dat VIOD het maar bij een 0-3 hield was te danken aan de vele kansen die ze verprutsten. Het was na 10 minuten 0-1 voor VIOD. Het hadden er al drie moeten zijn gezien de goede kansen die VIOD in de beginfase kreeg. Hierna zakte de ploeg van VIOD trainer Jan Venema als een pudding in elkaar. Was dit de verdienste van VCR? Misschien maar gezien de balbehandeling zeker niet. Wat werd er gestunteld zelfs een bal aannemen levert al problemen op bij VCR. Dat mag zich zeker niet voordoen als 1e elftal speler. VCR kreeg zelfs nog wat kansjes die niet werden benut in de eerste helft. Na de rust kwam VIOD al snel op een 0-2 voorsprong. En wat ze de eerste helft verzuimden deden ze nu beter de score werd verhoogd naar een 0-3 overwinning. VCR was kansloos en mocht blij zijn dat de score niet hoger uitviel. Volgende week wacht het lastige RWF. Laten we als supporters hopen dat ze dan haar eerste punt pakken anders ziet het al slecht uit in het begin van dit nieuwe seizoen.

Mijn vroege conclusie na drie wedstrijden spelen is dat het misschien beter was geweest dat VCR gedegradeerd was vorig seizoen. Helemaal opnieuw beginnen om dit elftal weer tot een geheel te smeden met die jonge nieuwe spelers erin. Er wordt nu te veel van die jonkies verwacht. Er moet weer spelvreugde ontstaan. En dat krijg je niet na nederlaag op nederlaag. Een troost het is net als bij goede wijn hoe langer het rijpt hoe beter de kwaliteit. Dus zouden we dit seizoen degraderen laat dan dit elftal nog maar even rijpen. De resultaten komen dan vanzelf.

Dan nog een kleine reactie op een eerder van mij verschenen stukje. Bedankt voor je reactie dat in de eerste plaats echter om het anoniem te plaatsen is niet fair. Ben je een echte vent, dan maak je je alsnog bekent.

Ik dank U.

2 gedachten over “VCR kansloos tegen VIOD thuis.

 1. Gradus Ros

  Hoi Henk,

  De reactie was van mij, en ik wilde de reactie niet anoniem plaatsen, maar gewoon met mijn naam eronder. alleen hiervoor moet je bij de webmaster zijn.

  Met vriendelijke groet,

  Een echte vent

 2. Webmaster

  Inderdaad was de webmaster vergeten de naam onder de ingezonden reactie te plaatsen, echter is dat zaterdag reeds rechtgetrokken en staat de naam van deze “echte” vent onder zijn ingezonden reactie.
  Groetjes webmaster vcrjeugdbewaarnummer.tk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s