Noordbergum-VCR

Vooraf wist men al zeker dat VCR een dikke nederlaag te verwerken zou krijgen tegen het sterke Noordbergum. Echter je weet nooit hoe de bal rolt, of hoe een koe een haas vangt. Wat men wel ziet is dat deze nieuwe trainer vooruitgang heeft geboekt met dit elftal. Hoewel er nog van alles aan schort, echter later daar meer over. Voor het bestuur van VCR het volgende. Laat een trainer nooit langer dan twee a drie jaar op de Vonder zijn kunsten vertonen. Het gaat ten koste van de kwaliteit ( mochten die aanwezig zijn) van het elftal. Dat is nu wel duidelijk na al die jaren van stilstand bij trainer Zwart. Nieuwe bezems vegen schoon is het gezegde wat zeker hier op gaat.

Het was heel knap wat VCR liet zien in de beginfase van de wedstrijd. De nul werd gehouden tot de 39e minuut. Bij Noord Bergum waren twee oude bekenden na jaren op hun oude nest teruggekeerd Anne Bergsma en Roelof Koop. Deze heren werden constant bewaakt ( compliment voor beide spelers) wat een prima zet was van trainer Algra. Wat opviel in deze wedstrijd was dat sommige spelers eerder de bal dienen af te geven. Vaak strandde een aanval van VCR. Dit is een punt waar trainer Algra op moet hameren voor een wedstrijd. Geef die bal eerder af aan je medespeler. Na de rust werd de voorsprong vergroot door Noord -bergum via een pruts doelpunt. Er ontstonden wat irritaties op het veld en dan is het Roelof Koop van Noordbergum die zijn vaste bewaker een trap na geeft terwijl de bal er niet eens aanwezig was.. Door iedereen gezien behalve de scheidsrechter die het spel volgde vanaf een andere plek. Hier had diep rood op moeten staan. Later werd er nog een speler van VCR onderuit geschoffeld wat niet bestraft werd. Al met al diep triest. Het spel bloedde dood naarmate de wedstrijd vorderde. VCR kon niet beter en Noordbergum met die 0-2 voorsprong had er geen zin meer in.

Sommige supporters van VCR kregen tijdens de wedstrijd chocolade uitgereikt om de gemoederen wat tot bedaren te bedwingen. Want volgens deskundige Hillie Halbesma gaf een stukje chocolade een innerlijke rust wat sommige wel nodig hadden. Anderen dachten dat ze chocolade over datum kregen en vertikten het om deze heerlijke delicatesse tot zich te nemen. De oudste supporter liet zich ook niet onbetuigd met een uitspraak waar menig vrouwelijke supporter het schaamrood van op haar kaken kreeg. Dit gebeurde bij een corner waar men riep dat men de linker en rechter paal beter moest verdedigen. Hierop riep Doke over het speelveld luid;’’ GROUE PEAL’’!!!!!  Wordt vervolgt. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s