Analist Steegstra over; beker wedstrijd VCR-VVT.

Bovenstaande titel slaat eigenlijk nergens op. Maar is het u wel eens opgevallen wat voor mooie namen men wel niet bedenkt voor een functie binnen een vereniging? Een functie wat soms weinig om het lijf heeft? Die soms echt overbodig is ?
Je schrikt natuurlijk als zo`n titel  je aanspreekt. Om er bij te horen moet je tegenwoordig wel moeilijke titels verzinnen. Dat dwingt respect af. Nou ik kan u verzekeren het heeft totaal niets om het lijf. Hoewel hij of zij natuurlijk belangrijk is voor zijn clubje. Want laten we eerlijk zijn wat is een club zonder  die mensen. Maar om dan met dure woorden te gooien. Laten we met zijn allen toch een beetje gewoon blijven. Er zijn al te veel functies die (wat men al niet ziet op de t.v.) overbodig zijn.
Het gaat om de club niet om de titel die iemand zich toedicht. Dit dus even terzijde van de wedstrijd.

Nu VCR verstoken blijft van een eigen schrijver, dit was de kans voor die positievo`s die het nooit eens waren met haar vaste voetbalverslaggever, toch nog een klein verslag over de bekerwedstrijd tegen VVT van zaterdag jongstleden die op de Vonder plaatsvond. Met een nieuwe trainer aan het roer, in prachtig zomer weer, en met die wetenschap dat VCR het tegen de Walden (oefenpot) het magnifiek deed kon men spektakel verwachten tegen VVT 4e klasse. Het leek er in de beginfase ook op dat VCR vorderingen had gemaakt onder de nieuwe trainer Symen Algra, hoewel het nog vroeg in het seizoen is.
Het speelde zeker het eerste kwartier zeer goed. Het hele veld werd benut wat de laatste jaren onder trainerschap van Zwart wel eens te wensen overliet. Deze trainer maakt het duidelijk met woord en gebaar langs de lijn wat hij wenst van zijn spelers. Dat is al zeer positief te noemen. Helaas zakte het peil van deze wedstrijd al vrij snel. Te snel naar mijn zin. Met ook nog een waterstop vanwege de hitte waarvan ik overtuigt ben dat dat het spelritme niet ten goede kwam zag men VCR tegen dit VVT duidelijk inelkaar zakken als een plumpudding. Dat men klaagde over het te lange gras doet niet ter zake. Beide elftallen hadden daar mee te maken. VCR verloor (2-5) door het betere spel van VVT, en door blunders. Dit zal zeker trainer Algra niet ontgaan zijn. Is het nu alweer kommer en kwel wat de klok slaat bij VCR? Absoluut niet. Positief is laatste man John Hofte die opbouwen kan, die rustig is en bekeken zijn zaakjes achter in de gaten houd. Deze is zeker een aanwinst voor VCR. Ook de man in de rode schoentjes verdiend een pluim Roelof Vellema. Zoals hij speelde is het een lust, echter hij kan het niet alleen. Hij verdiend meer ondersteuning voor zijn perfecte spel. Het schort VCR echter nog aan een echte spits. Dit team van trainer Algra zal zeker nog een zware competitie strijd tegemoet gaan. Met Noord Bergum als eerste tegenstander in de competitie volgende week zaterdag thuis op de Vonder weet men direct waar men aan toe is. Wordt het weer tegen het degradatiespook vechten of kan men opgelucht ademhalen en met de middenmoot mee strijden. Het is nog te vroeg om een conclusie te trekken. Wordt vervolgt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s