schrijvende pers

Het voetbalseizoen gaat weer van start. De spelers staan weer te popelen om zich te bewijzen. Hoewel het niet veel heeft te betekenen, zijn de heren spelers soms zeer fanatiek. Als schrijvende pers verbaas ik me daar wel eens over. Uitkomend in de 5e Klasse KNVB is leuk. Maar dan ook niets meer. Wat stelt dit nu voor. Niets toch. Oké, je houdt van voetbal, en speelt in het hoogste elftal. Dat is het vlaggenschip van de vereniging. Maar ze moeten niet overdrijven. Scheidsrechters die ook in haar vrije tijd daar staan te fluiten, bedreigen. Dat is toch te gek voor woorden. Trainers die spelers staan op te jutten, scheidsrechters uitschelden vanwege een foute beslissing. Waar zijn ze mee bezig. Zouden zij dit zelf wel weten?

Trainers dienen het voorbeeld te zijn voor haar spelers. Toch heb ik door de jaren trainers gekend die echt door het lint gingen. Het werd vertaald als, het waren de emoties. Maar dient een trainer zijn emoties niet te kunnen bedwingen? Als een trainer ontstemt raakt dan raken begeleiders, grensrechters en spelers ook van slag. En dat niet alleen ook het publiek begint zich ermee te bemoeien. En dan zijn de rapen gaar.

Nu wil ik de scheidsrechters ook niet vrijspreken. Ook deze heeft een belangrijke functie in het veld. Het komt vaak voor dat een grensrechter niet eerlijk is. Een goede scheidsrechter krijgt dat door na een paar keer, dan neemt hij zijn eigen beslissingen. Hij laat die grensrechter voor wat hij is. Negeert hem. Hij moet op die man aankunnen, zoniet stuurt hem dan gewoon weg. Dat scheelt veel ergernissen. Verder dient de scheidsrechter zelf ook eerlijk te fluiten. Er zitten veel scheidsrechters tussen die waarschijnlijk thuis niets in te brengen hebben. Die zich in dat scheidsrechter pakje zich een hele piet vinden.

Als je bijna 10 jaar langs de lijn verslagen schrijft voor je vereniging dan maak je heel wat mee. Tien jaar schrijven voor een 5e Klasse KNVB gaat je niet in de koude kleren zitten. Veel ups and downs meegemaakt bij de vereniging. Wat maakt het zo leuk zul je denken. Wat is de drijfveer om het zo lang uit te houden. Daar kan ik kort maar krachtig in zijn. Je bent er eens uit. Je ontmoet andere mensen.

Tot slot nog iets over de schrijvende pers Wat ik in de toekomst nog eens graag zou willen zien gebeuren is dat de thuisschrijvende pers zich wat eerlijker opstelt in haar verslagen.

Het is te veel verenigingsliefde wat geschreven wordt. Als het een slechte wedstrijd is schrijf dat dan ook in het verslag. En hemel het niet zo op dat maakt je zeer ongeloofwaardig als schrijvende pers. Ook de tegenstander leest je verslag en moet kunnen beamen of het een goede of slechte wedstrijd was. Denkt u daar in het vervolg aan tijdens uw schrijven.

Ik wens een ieder een eerlijk en sportief voetbalseizoen 2007/2008 toe.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s