de preek deel….13

Ontdek de wereld in tachtig dagen komt je zeker wel bekend voor. Alleen is dit niet in tachtig dagen, nee dit gaat altijd maar door. Er is altijd wel iemand die probeert een stukje aarde te doorgronden. Want gek is het eigenlijk we zoeken naar andere planeten terwijl hier op aarde altijd nog plekjes zijn waar niemand is geweest. Geen sterveling. Wat nog op ontdekking staat te wachten. Nieuwe dieren, vogels, insecten, vissen, planten en noem maar op. Nu hebben ze iets bijzonders ontdekt onder water. Ik schrok er van. Ja, niet van die vissen die elke gewenste kleuren kan aannemen. Het is wel bijzonder maar niet schokkend. Ook niet het nieuwe koraal wat men vond. Nee, wat ik zeer verontrustend vond was dat verhaal over die haai. Nu kennen we haaien genoeg ook zeer gevaarlijke. Maar deze net ontdekte haai loopt op zijn vinnen. Ja u leest het goed; LOOPT! Nu is dat gelukkig ver weg waar zij leven, maar ik bedacht net hoe komt het als het hier in ons landje nog warmer wordt. Er komen hier al veel vreemde vogels in ons landje die hier niets te zoeken hebben. Vanwaar je grootvader zou zeggen als je dat vertelde, aan welke pil zit je tegenwoordig. Hij zou je voor gek verklaren.

Stel je fietst rustig met je vrouw bij Lauwersoog. Prachtig weer, lekkere zeebries en je kijkt eens achterom. Je kijkt nog eens en roept dan uit paniek naar je vrouw; fietsen meid! Een grote levensgevaarlijk haai zit bijna bij je op de snelbinder. Nou dan ben rijp voor het gekkenhuis. In tekenfilms zie je dat nog wel eens gebeuren dat haaien op haar vinnen lopen. Maar in het echt? Ik stel voor stop met die onderzoeken naar vreemde wezens. Angstaanjagend wat ze nog meer zullen vinden. In Schotland kent men het monster van Loch Ness, nou ik hoef niet alles te weten. Stel hij besluit daar maar eens weg te gaan. Je fietst met je vrouw rustig langs een prachtig meer hier. Het zonnetje schijnt je ziet een picknick tafel en besluit daar je boterham te eten. Gezeten aan tafel, de thermoskan in de hand, kijk je over het meer en zegt nog tegen je vrouw; Wat is het hier vredig. Je neemt een slokje koffie en ziet je vrouw lijkbleek worden terwijl ze maar wijst naar iets achter je. Ach, denk je nog ze wordt zeker even niet goed. Toch besluit je over je schouder te kijken. Zie je achter je een driekoppig meermonster uit het water verschijnen. Nou dan ben je echt wel rijp voor het gekkenhuis. Dan ben je werkelijk wel toe aan wat pillen. Nee, dit is natuurlijk niet echt. Maar in de toekomst? Jullie lachen er nu misschien om maar wat als het werkelijkheid wordt. Er zijn al veel vreemde dingen bewezen. Er is zelfs fotomateriaal van. Stel het is zaterdagavond, je gaat met je vriendin nog even een blokje om, nadat je uit de kroeg kwam. Ach, je weet wel je bent jong en wil wat. Je gaat een graanveld in om zoveel mogelijk privé te zijn met je vriendin. Je loopt door het graan en je komt op een openplek. Je vind het wat vreemd maar je hormonen gloeien als nooit te voren. Voor je het weet liggen jullie daar. Je vriendin ligt onder je te krioelen en slaakt plots een grote gil. Jij denkt nog; zo die heb ik goed bevredigd. Je wist wel dat je goed was maar zo goed. Je vriendin gilt maar door, en probeert je van zich af te schudden. Jij nog vreemd wat is er hier plotseling een licht. Jij kijkt eens achterom en ziet een groot rond ding zweven vanwaar uit allemaal licht schijnt. Je ziet dat er een deur open gaat, en een trap schuift langzaam naar de grond. Dan verschijnt in de deuropening een verrekt klein groen mannetje die langzaam op je afkomt. Nou dan ben je echt wel rijp voor het gekkenhuis.

Er zal niemand op de wereld zijn die je verhaal maar gelooft. Oké mensen ik weet dat er foto’s in omloop zijn. Ik weet dat er foto’s zijn van het monster van Loch Ness. Ik weet dat die haai heel mooi op de foto stond in de telegraaf. Maar is een computer ook niet heel gewillig om iets te veranderen? Wat is een computer toch mooi spul is het niet. Nu zullen jullie zeggen en die maanlanding dan van Neil Amstrong? Ach, weet je die zijn gewoon gemaakt in de studio’s van Hollywood. Ze waren vergeten de sterren af te beelden vandaar dat het bedrog uitkwam. En hij zei ook heel wat anders. Hij zei daar in de studio het volgende; Dit was een klein grapje van ons, voor Hollywood is dit de grootste stunt ooit uitgehaald. Het is maar net wat je wilt geloven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s