de preek deel……..8

Vaak staan er artikelen in de krant die niet vreemd voorkomen. Waarvan je denkt dat wist ik allang, man. Dat ze er nu pas mee voor de dag komen. Dan hebben ze weer eens een opinie peiling gehouden over iets. Nu stond in de krant dat 1 op de 5 vrouwen vind dat de partners wel wat meer geld aan haar mag besteden. Mannen vinden dat ze te veel geld besteden aan het uiterlijk. En gelijk hebben die mannen. Kijk maar eens op het nachtkastje van een vrouw. Je vindt er meestal veel crèmes. Een voor de nacht een voor overdag een voor na de middag een voor onder de douche na de douche. En denk je nu werkelijk dat die troep helpt? Welnee man. Het is puur oplichterij. En dat is het begin nog maar van al die geldverspilling. Gebruikt je vrouw ook een kleurspoeling? Verschillende soorten nagellak? Gaat ze wel eens naar de schoonheidsspecialiste? Hoe vaak zit ze bij de kapper. Dit zijn nog maar enkele voorbeelden wat handen vol geld kost. Hoezo besteed, de man weinig geld aan zijn vrouw. Welke vrouwen hebben ze ondervraagd over dit onderwerp. De mannen betalen hun scheel aan al die troep. Al met al hadden ze er een zomerhuisje van kunnen kopen. Weggegooid geld dus.
Weer van die zeurende trutten? Die het veel te goed hebben bij haar man? Die van ellende niet meer weten wat ze moeten kopen? Van die verwende krengen? Ja die kwam hard aan hè vrouwen. Maar je kunt het ook anders bekijken. Wat kost een man. Ook handen vol geld dat is zeker. Neem zijn tochtje naar de kroeg, naar de sportkantine voor zijn sociale contacten. Hij moet zo nodig het duurste gereedschap het nieuwste technische apparaat. Of hij moet zo nodig een nieuwe auto, want die is voor een man heilig. Het is een status symbool. Hij moet, ja ook mannen kunnen er wat van hoor vrouwen. Maar ze zullen dit nooit erkennen. Vandaar dat je zo“n onderzoek met een korreltje zout moet nemen. Ze kunnen weer eens wat schrijven. Het zal wel een mannelijke journalist zijn geweest die vond dat het vermeld moest worden. Die zich ergerde over het koopgedrag van zijn vrouw.  Of was het een vrouwelijke journalist geweest. Die vond dat haar man te weinig voor haar kocht terwijl zij zich uitsloofde op de redactie om extra inkomen te vergaren. Die vond dat ze wel eens extra verwend mocht worden voor haar verdiensten. Het is maar dat je het weet. Neem niet alles te serieus wat u leest.

Een gedachte over “de preek deel……..8

  1. Leo Jilderda

    Ha die Henk,

    Natuurlijk ben ik een trouwe lezer van je colums, dit houdt natuurlijk niet in dat ik het altijd met je eens ben. Want de meeste mensen die jou een beetje kennen, weten natuurlijk dat je graag en vaak uit je nek mag lullen. Maar goed, iedereen kan ermee doen wat hij of zij wil. En hoeveel mensen lezen niet de story, prive of de weekend. Wil ik hiermee nu zeggen dat je een riooljournalist bent? Dat is aan de mensen die jou colums ook lezen om daar een oordeel over te geven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s