de preek………deel5

Het schijnt dat er meer wijn wordt gedronken dan normaal. Was wijn goed voor je, toch is dit niet de oorzaak. Het schijnt dat er meer alcohol in verwerkt wordt. Was het normaal een laag percentage nu moet men niet vreemd op kijken als er

15 a

16 procent op staat vermeld. Het is zelfs zo dat het de sterke dranken verdringt. Het is goedkoper vandaar. De leveranciers hebben al gevraagd of het alcohol percentage naar beneden kan worden gebracht. Het kan toch niet zo zijn dat je na een aantal  glaasjes wijn al aangeschoten bent. Wijn drink je voor de gezelligheid. Het gaat hier niet om de hoeveelheid zoals met bier. Want wat zijn ze trots als ze kunnen vertellen hoeveel bier ze achterover hebben geslagen. Een prestatie hoor! In veel gevallen gaat het om stoer te zijn. Opscheppen tegen kameraden. Wil je dronken worden geen probleem hoor. Zuipen maar. Dit zijn duidelijk niet de gezelligste maar meer de mensen die later op de avond stront en stront vervelend worden. Ze hebben zich niet meer in de hand. En dat is geen wonder na het zoveelste biertje. Voor deze mensen geld blijft lekker thuis. Drink je daar het lazarus. Je bent niemand tot last. Voor al die mensen die van gezelligheid houden, en zich in de hand weten te houden, is alcohol geen probleem. Zij weten tot hier en niet meer.

Dat zijn de verstandigste drinkers. Wist je trouwens dat je zonder drank ook best feestvieren kunt? Dat je eigenlijk ook zonder dat natje plezier kunt hebben? Moet echter toegeven met verhoogd wel de sfeer. Je wordt wat losser, durft meer maar dat mag niet de reden zijn om er maar op los te zuipen. Tips voor al die gezellige drinkers die een feestje willen bouwen in het weekend zijn o.a. Zorg dat je met een volle maag begint. Drink met mate. En zorg ervoor dat je tijdens je avond op tijd wat te eten tot je neemt. Dit scheelt al een flinke  borrel. Als je wijn drinkt zorg er dan voor dat je het bij een soort houdt, anders kun je de volgende ochtend wel eens verrast worden door een stekende koppijn. En voor de bierdrinkers, wees niet te stoer, maar houd je in. Het gaat om de gezelligheid denkt daar aan. En voel je dat het mis gaat ( kan gebeuren) ga dan naar huis en wees niet een ander tot last. Je bespaart er een boel ellende mee. Wat heb je aan een knokpartij vanwege te veel alcohol. Wees de verstandigste en vertrek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s